Шумен  17 °CПон, 4- ти Март
USD  1.80878 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

"Капчици" събира родители на специални деца

"Капчици" събира родители на специални деца Източник: Снимка Инфо Шумен и Дневен център Капчици

Шумен

Дневен център "Капчици" в Шумен подава ръка на родители, чийто деца са със специални образователни потребности. Кани семействата на опознавателна среща, на която да обсъдят всички проблеми, които срещат в  битието си. Събирането е безплатно, а идеята е да се сформира клуб за взаимопомощ, местна общност и родителите да бъдат повече информирани, казва председателят на фондацията Мая Севова.
"Защото в момента всеки открива сам "топлата вода", което не е редно, много е трудно", казва от опит тя. Срещата е на 21 февруари от 18 часа в Дневния център. И не е нужно родителите да планират да ползват услугите му, може просто да искат да се посъветват.
Иначе центърът подкрепя деца и родители от година и половина.


В част от времето специалните услуги за специалните деца са били безплатни, по спечелен проект пред фонд "Социална закрила". В момента логопед, психолог и специален педагог продължават да помагат, грижат се за десет деца, а заплащането е според дохода на родителите.
За празника на виното и любовта малчугани, майки и бащи направиха поредния си благотворителен базар. Готвят следващ за 8 март. Доброволците, които подкрепят каузата на родителската инициатива се увеличават.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top