Шумен  -2 °CНеделя, 10- ти Декември
USD  1.81482 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

ДПС Шумен с нов лидер

ДПС Шумен  с нов лидер Източник: Инфо Шумен

Политика

Адвокат Метин Джамбазов е избран за временно изпълняващ длъжността общински председател на ДПС Шумен до провеждане на конференция. Той заема отговорната позиция тъй като досегашният председател Севгин Хълми е подал оставка. Според неофициална информация по „лични причини”. С такъв мотив се оттегли от лидерския пост и друг председател адвокат Седат Кадир.
За издигането на Джамбазов са гласували , „без изключение” и категорично всички членове на Областния съвет на ДПС Шумен, съобщиха местни лидери,присъствали на заседанието. . Твърдата подкрепа е заради това, че той е авторитет в адвокатските среди и в Общински съвет Шумен, където Джамбазов защитава интересите на гражданите.
„Благодаря за доверието на Областното ръководство. Приех с цел да обединя усилията и възвръщане авторитета на общинската организация, както и подготовка на млади хора за работа в партията.  На предстоящата конференция обаче няма да се кандидатирам за поста”, заяви пред Инфо Шумен адвокат Джамбазов. Той уточни, че е готов да работи за сплотяването на структурата и привличането на нови,млади лица.
Като сериозен проблем, наследен  от досегашното ръководство той посочи слабата работа с местните квартални организации. Оценката , незадоволителна.
„Това е и оценката на областното ръководство”, каза още новият лидер.
Според наши източници изборът на Джамбазов е бил повече от спасителен, „тъй като трябвало да се овладее ситуацията с оформящи се лагери, вътрешно недоволство и стремеж за власт”.
Това е ясен знак, че организацията на областно ниво има някакъв проблем. За партия ДПС шуменската организация винаги  е стояла добре и е с огромен потенциал. За съжаление случващото се и поредното оттегляне на лидер  говори, че се губи голяма част от електората. И то в лицето на турската интелигенция, коментарът е на наши източници от централното ръководство на партията. В случая не може да се намери естественият лидер и хората, които той представлява. Както и автентичният избирател на Движението за права и свободи.
Номинацията на  безспорен авторитет като адвокат Джамбазов бе определена като успех.
Потърсихме и коментар от досегашния лидер Севгин Хълми. Той е сътрудник на евродепутата Илхан Кючук.
„Напускам заради мои лични проблеми след повече от една година на председателския пост в шуменската организация. Проведох три избора”, сподели той с известно удовлетворение.
По неговите думи  структурата е в добро организационно състояние. Контактът с областното ръководство бил ефективен и на ниво.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top