Шумен  24 °CНеделя, 25- ти Септ.
USD  2.00516 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Енергийният спец Хиновски напусна ИТН

Енергийният спец Хиновски напусна ИТН Източник: БГНЕС

Политика

Председателят на Българския енергиен форум Иван Хиновски напусна партията на Слави Трифонов. Хиновски е  народен представител в 45-тото и 46 -тото Народно събрание. Ето какво публикува на страницата си бившият член на ИТН: 
"Изразявам неодобрение и се разграничавам от кадровата политика на партията през последните месеци в областта на енергетиката и лансирането на случайни лица на отговорни позиции. Нещо повече:Нищо от реформите,които обещахме на избирателите си не бе изпълнено, нито бяха направени и опити за това. А предложихме най-добрата за България енергийна програма по мнението на редица авторитетни български и европейски партньори.
Предстои обсъждане на енергийната политика на България на Евроатлантическа конференция, на която като експерт трябва да споделя постигнатото от правителството. Разбирате колко ще ми бъде трудно да не бъда обективен!
Независимо от моето напускане на ИТН ще продължа да работя за реформите в българската енергетика като експерт, а не политик,какъвто винаги съм се старал да бъда, за повишаване на енергийната сигурност на страната и преодолянате на енергийната бедност."
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top