Шумен  24 °CНеделя, 25- ти Септ.
USD  2.00516 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Ген. Стефан Янев: Хаосът в действията на това управление рефлектира върху икономиката

Ген. Стефан Янев: Хаосът в действията на това управление рефлектира върху икономиката Източник: Инфо Шумен

Политика

До края на годината са възможни извънредни парламентарни избори, това прогнозира в Шумен бившият служебен министър ген. Стефан Янев, председател на най-новата партия "Български възход". Преди инпровизирания брифинг той се срещна с  представители на местния бизнес, които поставиха пред него актуални проблеми и теми.
"Липса на последователност и хаос в действията на това управление се отразяват върху българската икономика. Няма предвидимост. Влизаме в период когато може да се получи стагниране на икономиката в условията на високо инфлация. А това съчетано с една продоволствена криза поставя много неблагоприятна перспектива пред страната в есенните и зимните месеци, които предстоят.", категоричен бе той.
Сериозни анализатори вече предвиждат тази продоволствена криза, отбеляза експремиерът.Според него най-сериозните и неотложни решения, които трябва да се вземат са по отношение на българската икономика как да бъде оздравена с реални мерки. Така че да не се допуснат фалити и хора на улицата, освободени от работа.
Той нямал представа кои са слабите министри в това правителство. И дали мястото им е в управлението.
Между партиите и гражданското общество през последните години има пропаст. Тази пропаст трябва да бъде преодоляна, а хората да бъдат чувани постоянно от техните политически представители независимо в коя власт са в централната изпълнителна, законодателна или местната, са наблюденията на Янев.  И ако връзката с хората я няма, се отразява на всички , отбеляза генералът.
На въпрос на Инфо Шумен  как си обяснява последните резултати от социологическите изследвания, които дават на партията му "Български възход" достатъчен процент, за да влезе в един бъдещ парламент отговорът бе:  като служебен премиер съм показал, че държим на думите и те се превръщат в дела.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top