Шумен  32 °CПетък, 29- ти Септ.
USD  1.80961 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

ХК ""Шумен 61" победи убедително "Фрегата" (Бургас)

ХК ""Шумен 61" победи убедително "Фрегата" (Бургас) Източник: ХК Шумен

Шумен

Убедителна победа над завърналия се в мъжкия хандбален елит отбор на "Фрегата" (Бургас) извоюва "Шумен 61" - 34:23 (18:8). Успехът бе в чест на капитана на шампионите Йордан Михайлов, който празнува рожден ден в деня на мача
Хандбалистите на треньора Никола Карастоянов очаквано демонстрираха по-висока класа срещу младия тим на Бургас и на практика убиха интригата още в първите десетина минути. 
И през първото полувреме, и след почивкта домакините доминираха  много здрава,  гъвкава и агресивна защита, която бургазлии трудно успяваха да пробият. Това се вижда и от резултата на полувремето. 
Шампионите редуваха светкавични контри с хубаво постепенно нападение. Като топреализатор в двубоя се отличи крилото Димитър Грозев. 
На вратата през първото полувреме перфектни изяви имаше Ивайло Костов, който направи 13 спасявания. Той отрази и 7-метров наказателен удар, и добавката към него.
Доста от бързите атаки "Шумен 61" реализира след добри намеси на вратаря и извеждащи пасове от дълбочина.
Освен Грозев с ефектни, красиви стрелби се отличиха Теодор Добрев, Кирил Савов, Тансер Юсню и младият Берк Гюнай. За наслада на публиката при една от бързите атаки технично и зрелищно се разписа Александър Димитров.
Последните 10 минути Никола Карастоянов заложи почти изцяло на юношите, като в състава останаха по-опитните Теодор Димитров и Кирил Савов. 
След почивката 4 спасявания на вратата записа и Хасан Хасанов. Домакините можеха да спечелят много по-убедително, но в последните няколко минути юношите на шуменци сгрешиха няколко атаки и сериозният им голов аванс малко падна.
Заради травми срещата пропуснаха опитните Бранимир Балчев и Димитър Пламенов. 
Следващият мач на шампионите е  на 22 октомври в "Арена Шумен" срещу "Спартак" (Варна). 
Гостуването на "Локомотив" (Горна Оряховица) се отлага заради изборите на 2 октомври. 
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top