Шумен  24 °CНеделя, 25- ти Септ.
USD  2.00516 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Изборният ден в област Шумен започна спокойно

Изборният ден в област Шумен започна спокойно Източник: Интернет

Избори

Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК в 07:00  часа. Охраната на изборните помещения през изминалото денонощие протече нормално, без инциденти. До момента няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.
За реда, сигурността  и спокойствието в областта и охрана на изборните помещения са ангажирани над 320 служители.  На разположение в ОДМВР- Шумен са над 30 мобилни групи. Във всяка от тях са включени разследващи полицаи, служители на охранителна и криминална полиция.  Те ще работят по проверка на сигнали за постъпили нарушения на изборното законодателство и ще следят за спокойствието на гражданите и недопускане на нарушаване на обществения ред. 
В ОДМВР- Шумен и районните управления в  Шумен, Велики Преслав, Нови пазар и Каолиново са сформирани оперативни щабове, които са в постоянна връзка с Районната избирателна комисия, областната и общинските администрации, както и с всички институции на регионално ниво, които са ангажирани в изборния процес.
Служители на сектор “Български документи за самоличност” към ОДМВР- Шумен ще окажат съдействие на български граждани, които искат да гласуват, но са загубили, повредили или личните им документи са с изтекъл срок или откраднати. Те ще имат възможност да подадат заявления и да получат удостоверение, което служи само и единствено да упражнят правото си на глас. Работното време в изборният ден е от 08:30 до 19 часа.
Всичките общо 136 избирателни секции на територията на община Шумен (включително и мобилните) бяха отворени в 7.00 часа.
В134 от тях изборният ден започна нормално.В 2 от секциите има технически проблеми с машините за гласуване. Предстои да бъдат отстранени, за да стартира изборният ден и там. 86 950 са избирателите с право на глас.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top