Шумен  12 °CПон, 4- ти Март
USD  1.80878 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Извънредна общинска сесия за водата на 10 март

Извънредна общинска сесия за водата на 10 март Източник: infoshumen.info

Шумен

Извънредна сесия на Общинския съвет на Шумен на темата „Вода“ ще се проведе на 10 март. Това решиха днес местните парламентаристи на консултативен съвет по повод редовното месечно заседание, което е насрочено за 27 февруари.
Председателят на Общинския съвет Красимир Минчев обясни, че до 10 март ще има яснота около идеите за алтернативно водоснабдяване на Шумен, както и около реализиране на проекта за Пречиствателна станция за питейни води и Довеждащия водопровод. За извънредното заседание съветниците да не получават възнаграждения, предложи още Минчев.

Веселин Пенчев от БСП подчерта, че за тази сесия ще е важно да се осигури присъствие на представители на ВиК и съответните ресорни министерства. Красимир Костов пък, поиска покана да бъде отправена и към вицепремиера Томислав Дончев, а Добромир Драев предложи да присъстват областният управител на Шумен проф. Стефан Желев и бившият зам.-министър по регионално развитие Малина Крумова.  
Иначе, в дневния ред за февруарското заседание бяха включени общо 41 докладни записки, сред които програмата на кмета Любомир Христов за настоящия управленски мандат, отчета на обществения посредник Иван Капралов и приемане на план за защита от бедствия.  
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top