Шумен  19 °CПон, 17- ти Юни
USD  1.83027 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Конференция „Детската безопасност - споделена отговорност” се провежда в Шумен

Конференция „Детската безопасност - споделена отговорност” се провежда в Шумен Източник: ОД на МВР-Шумен

Шумен

Директорът на ОД на МВР-Шумен взе участие в научно-практическа конференция „Детската безопасност - споделена отговорност”, организирана от д-р Анна Георгиева, директор на ДГ „Дружба”. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
Конференцията бе открита от кмета на Шумен проф. Христо Христов, който пожела ползотворна работа на научния форум, да бъде дадено начало на нови сътрудничества и реализиране на нови проекти. По време на двудневния форум ДГ „Дружба” ще представи авторски спектакъл и авторска детска книжка по пътна безопасност. На интерактивната площадка в детското заведение под погледа на служители от сектор „Пътна полиция” се разиграха практически ситуации. Най-малките участници в пътното движение показаха завидни знания и умения, свързани с безопасността на пътя, познаване на пътните знаци.
„За мен е удоволствие и чест Областната дирекция на МВР в Шумен да бъде съорганизатор на такъв форум. Всички ние сме участници в пътното движение. Радостно е, че има хора, които с много грижа работят за формиране на умения и навици с най-малките участници в пътното движение - децата. Получените знания днес, ще дадат резултати утре. Ако днес научим децата да спазват правилата, те ще продължават да ги спазват и като пешеходци, и като водачи. Благодаря за възможността да работим в тясно сътрудничество”, каза ст. комисар Георги Гендов.
Д-р Анна Георгиева посочи, че организираната работа с деца е започнала в Шумен с делото на Венета Бучукова преди 40 години. „Ние ще продължим да полагаме усилия, защото детската градина е първото стъпало в обучението на децата. Възпитанието на обучението на децата е основополагащо и важно, а резултатите зависят от неговия учител. Работим интензивно със служители на „Пътна полиция” към Областната дирекция. Надявам се с всички педагози тук, на този форум да търсим алтернативни решения за детската безопасност”, отбеляза Георгиева.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top