Шумен  16 °CСряда, 24- ти Април
USD  1.83233 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Конкурс за послание на област Шумен за инициативата „Пилон Рожен“

Конкурс за послание на област Шумен за инициативата „Пилон Рожен“

Област

Областният управител проф. Христо Христов се обръща с апел към жителите на региона да участват с предложения за послание на област Шумен в проекта „Пилон Рожен“. Проектът предвижда на Роженските поляни да бъде изграден 111-метров пилон, на който ще се вее българското национално знаме. Пилонът ще бъде издигнат на надморска височина от 1430 м., ще е най-високия в Европейския съюз, а знамето ще се вижда от километри разстояние. За тази цел стартира Национална дарителска кампания „България заслужава“ под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Проектът ще се реализира изцяло с дарения на родолюбиви българи, както и със съдействието на държавните и местни власти.
Предвижда се в основата на пилона на мраморна плоча с картата на България да  бъдат гравирани 28 послания от всички административни области в страната. Всяко послание ще бъде изписано на картата на мястото на съответната област, от която идва и ще остане за бъдещите поколения.
В тази връзка и с цел най-точно да бъдат представени особеностите и уникалните дадености на област Шумен, Областна администрация обявява конкурс за послание на област Шумен. Посланието трябва да съдържа до 7/седем/ думи и да е на български език. До 17 февруари /петък/ своето предложение може да направи всеки, който желае да се включи. Предложенията могат да се подават на електронните пощи на Областна администрация-Шумен oashumen@oblastshumen.government.bg, press@oblastshumen.government.bg или в Центъра за услуги в сградата на администрацията на адрес бул. „Славянски“ №30.
Жури ще разгледа и ще извърши подбор на получените предложения. Класираното на първо място послание ще бъде изпратено за гравиране на мраморната плоча, а авторът му ще получи награда.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Област 18.04.2024 г. 18:31:36 ч.
Top