Шумен  -3 °CПон, 30- ти Януари
USD  1.79385 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Контейнери за строителни отпадъци в Шумен и населените места в общината

Контейнери за строителни отпадъци в Шумен и населените места в общината Източник: Община Шумен

Шумен

Контейнери за събиране на строителни отпадъци от домакинствата са поставени в Шумен, кварталите и селата на територията на общината, напомнят от администрацията. Пет контейнера за строителни отпадъци от домашни ремонти са разположени в двора на бившето военно поделение „Дивизията“ в Шумен. Използването им е възможно всеки ден, включително събота и неделя, от 8.00 до 19.00 часа. Съдовете са предназначени за ползване единствено от физически лица и служат за събиране на строителни отпадъци в обем до 2 куб. м.
По два контейнера има в кварталите „Дивдядово“ и „Макак“, един в кв. „Мътница“ и по един във всяко от 26-те села на общината. В тях могат да се изхвърлят инертни строителни отпадъци до 2 куб. м. от едно домакинство. Съдовете са поставени на специално изградени за тази цел площадки, които са оградени с мрежи и врати. Във всяко кметство жителите на населените места могат да получат информация за това как се осъществява достъпът до съдовете и какви строителни отпадъци е разрешено да се изхвърлят в контейнерите.
Графикът за обслужване на съдовете за строителни отпадъци през месец декември е публикуван на сайта на Община Шумен в секция „Разделно събиране на отпадъци“ – категория „Контейнери за строителни отпадъци“. Събраните количества се транспортират до площадка за оползотворяване на инертни строителни отпадъци в село Златна нива.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top