Шумен  32 °CПетък, 29- ти Септ.
USD  1.80961 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Момчетата на Шумен са шести във финалния турнир за републиканско първенство при 15 годишните

Момчетата на Шумен са шести във финалния турнир за републиканско първенство при 15 годишните Източник: БК Шумен

Шумен

Момчетата на Шумен са шести в крайното класиране при 15 годишните този сезон. Нашият тим отстъпи в неделя в мача за 5/6 място от Делфин Бургас с 59:62.
Срещата срещу Делфин започна равностойно от самото си начало. Двата отбора са добри познайници от мачовете си в редовния сезон на източния регион. През почти цялата първа четвърт отборите си разменяха кошове, като Делфин все пак беше по-точния отбор и взе частта с 1 точка – 15:14. Шумен предложи много по-добра игра през втората четвърт, показа добра защита и спираше по-голяма част от атаките на отбора от Бургас. Нападението ни се възползва от грешките на Делфин и преди почивката взехме аванс от 8 точки – 33:25.
Второто полувреме започна с нова силна игра на Шумен под двата коша. Делфин обаче също играеше добре в защита през третата четвърт, което им даде самочувствие и изравниха играта до края на периода. Шумен все пак сложи още 3 точки аванс към преднината си – 49:38. Четвъртата част обаче нещата се обърнаха на 180 градуса. Делфин играеше отлично в защита, а нападението им се отпиши и момчетата от Бургас започнаха да вкарват от почти всяка позиция. Шуменският аванс започна да се топи и в последните две минути “делфините” вече водеха с точка. Шумен не намери сили да обърне резултата отново в своя полза и бургазлии затвориха мача с 62:59.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top