Шумен  31 °CНеделя, 21- ви Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Над 400 деца и младежи участваха в уроци на „Горска класна стая”

Над 400 деца и младежи участваха в уроци на „Горска класна стая” Източник: ДПП „Шуменско плато“

Шумен

Над 400 деца и младежи участваха в уроци, проведени от служители на ДПП „Шуменско плато” по повод кампанията на Изпълнителна агенция по горите, наречена „Горска класна стая”. Това съобщиха от Дирекцията на защитената територия.
Кампанията стартира с поход до ХанКрумския скален манастир, в който се включиха 75 души. По време на прехода експертите от Парка представиха дейността на Дирекцията и спецификите на лесовъдската професия. На терен бяха показани и уникални представители на растителния и животинския свят.
Това бяха и темите на уроците, които експертите проведоха с деца и ученици от различни възрасти от СУ „Йоан Екзарх Български”, СУ „Панайот Волов”, НУ „Княз Борис I”, СУ „Трайко Симеонов”, НУ „Илия Р. Блъсков”, СУ „Сава Доброплодни“, както и първокласници от училището в с. Ивански. Някои от уроците включваха знания за прилепите и посещение на пещера „Бисерна”. В горската класна стая обучение получиха и ученици от 8 до 10 клас на Духовното училище НЮВВАБ.
Огромен интерес предизвика шатрата на ДПП „Шуменско плато” по време на общоградския хепънинг по повод Деня на детето. През арт работилницата и горските игри преминаха множество деца и родители.
Интерес към кампанията за популяризиране на лесовъдската професия и дейностите в горите проявиха и клубове по интереси и детски занимални „Знание”, „Смарт кидс”, „Защо”.
Горските педагози в Парка ще продължат да работят с деца през цялото лято. Занятия ще се правят по заявка на организирани групи. Ще бъдат предложени темите за най-разпространените дървесни видове, оцеляването в гората, лесовъд за един ден и други, като ще се акцентира върху заниманията на открито.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top