Шумен  24 °CПон, 17- ти Юни
USD  1.83027 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Наградиха победителите в Националния конкурс „Природата – моето вдъхновение“

Наградиха победителите в Националния конкурс „Природата – моето вдъхновение“ Източник: ДПП "Шуменско плато"

Област

 Близо 130 детски творби участваха в тазгодишното издание на Националния конкурс „Природата – моето вдъхновение“. Той се организира за 29-та поредна година от Дирекцията на Природен парк (ДПП) „Шуменско плато“ за да се стимулира детската креативност, свързана с природата. В надпреварата участват 32 дигитални, 20 приложни и 27 литературни произведения, както и 45 рисунки, разпределени в две възрастови категории.
Голяма част от децата, творили вдъхновени от природата, са участвали в различни инициативи и образователни дейности, организирани от Дирекцията на парка и от горските педагози от Североизточна България. Темата е провокирала участниците не само да творят, но и да се замислят какъв е техния личен принос към опазването на околната среда.
Първите места в категорията за изобразително изкуство са за Дария-Ника Владимирова от ШИИ „Арт Попово“ към Дом на Културата-Попово и Габриела Недялкова от Арт школа „Чифлигарови“-Шумен.
В категорията за дигитални рисунки и презентации начело са Жасмин Жекова от СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен и Виктория Пощарова от СУ „Панайот Волов“.
При приложните творби първенец е 3 а клас от СУ „Йоан Екзарх Български“ и Габриела Тодорова от СУ „Панайот Волов“ в Шумен.
Гизем Сезгинот СУ „Хан Исперих“ в Нови пазар и Изабела Младенова от Литературен клуб „Български език и творчество“ към НЧ „Добри Войников -1856“-Шумен са отличени за литературните си творби.
Присъстващите бяха поздравени с музикални изпълнения, а шестокласниците от Екоклуб „Зелена сделка“ към СУ „Трайко Симеонов“ представиха клубната дейност.
Наградите са осигурени с помощта на Североизточното държавно предприятие като децата получиха подаръци, ваучери за специализираната книжарница „Пегас“ и рекламни материали от ДПП „Шуменско плато“.
Класирането е публикувано на интернет страницата на ДПП „Шуменско плато“.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top