Шумен  24 °CНеделя, 25- ти Септ.
USD  2.00516 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Нови пазар посрещна гости от побратимения турски град Инегьол

Нови пазар посрещна гости от побратимения турски град Инегьол Източник: Община Нови пазар

Област

На 8 август 2022 година кметът на община Нови пазар Георги Георгиев и зам. кметът на общината Айсел Руфад приветстваха с “Добре дошли“ зам.-кмета на побратимения с Нови пазар град Инегьол Ешреф Йиит и общинските съветници Айхан Гюлеч, Селим Емре, Йондер Йозер - председател на Бальоч-Инегьол, Ертан Башдере и Хасан Аксу – бивш кмет на Община Йенидже.
Нови пазар и град Инегьол са побратимени градове от месец юли 2012 година.
Георги Георгиев благодари за подаръците и топлото посрещане на танцов състав „Луди млади“, който изнесе великолепен спектакъл на Международния фестивал за културата и изкуството, провел се в град Инегьол в края на месец юни.
Община Нови пазар върна жеста, като подари за музея в град Инегьол картина със символа на град Нови пазар, знамето с герба, алманах и плакет с герба на град Нови пазар, които ще бъдат изложени в специална витрина на побратимените градове.На срещата  гостите и кмета на Инегьол Алпер Табан получиха специална покана да присъстват и на празника на град Нови пазар през месец октомври.
Град Инегьол се намира на Мраморно море. В него са развити туризмът, търговията, леката промишленост. Той е един от центровете на турската мебелна индустрия. Забележителни туристически атракции са Градският музей и Историческата джамия. В близост до Инегьол се намира здравният курорт Ойлат в непосредствена близост до пещерата Ойлат. Инегьол е разположен и в близост до Улудаг - популярен ски курорт.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top