Шумен  31 °CНеделя, 21- ви Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Новият областен управител на област Шумен Бейнур Ахмед встъпи в длъжност

Новият областен управител на област Шумен Бейнур Ахмед встъпи в длъжност Източник: Областна администрация-Шумен

Област

Новият областен управител на област Шумен Бейнур Ахмед официално встъпи в длъжност от днес, 8 юли. Той е назначен на поста с решение № 469 от 03.07.2024 г. на Министерски съвет.
Бейнур Ахмед е завършил Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“. Близо 25 години работи в община Шумен. От 2013 г. до 2015 г. е главен секретар на Областна администрация Шумен.
На брифинг пред медиите новият областен управител Бейнур Ахмед благодари на Министерски съвет за гласуваното доверие. „Животът ми и целият ми трудов стаж е минал на територията на област Шумен. Именно затова се гордея, че заставам пред Вас като областен управител на Шумен. Достатъчно добре съм запознат с проблемите и начина на живот на жителите на областта”, заяви новият областен управител. Той посочи като акцент в бъдещата си работа спазването на принципите на прозрачност, диалогичност, екипност. „Със сигурност ще продължим започнатото от предишния областен управител и ще надграждаме с помощта на служителите”, каза Бейнур Ахмед.
„Има проблеми за решаване в сферата на образованието, на здравеопазването. Безработицата вече не е такъв проблем в областта, но трябва да се работи за увеличаване на квалификацията на хората, които търсят работа. Фирмите и администрацията имат нужда от по-квалифицирани кадри, за това в образованието трябва да се работи в тази посока”, заяви Ахмед. Относно проблемите в здравеопазването той каза, че въпреки увеличението на средствата за здравеопазване всяка година, хората не усещат промяна и има какво да се направи за подобряване на работата в системата. Новият областен управител на област Шумен Бейнур Ахмед благодари на досегашния областен управител проф. Добромир Добрев, пожела му успех и съобщи, че в кратки срокове предстои среща между двамата.
На 8 юли встъпи в длъжност и новият заместник областен управител на област Шумен Диян Димитров, който е назначен на длъжността със заповед на министър-председателя Димитър Главчев.
По-рано днес областният управител Бейнур Ахмед и заместник областният управител Диян Димитров проведоха работна среща със служителите в Областна администрация, на която се запознаха с текущите въпроси и проектите, по които се работи.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top