Шумен  31 °CНеделя, 21- ви Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Няма данни за сериозни материални щети след снощния порой

Няма данни за сериозни материални щети след снощния порой Източник: Община Шумен

Шумен

Актуална информация за цялостното състояние на пътната инфраструктура, проходимостта на улиците и предприетите мерки по обследване на щетите след пороя в Шумен представи на извънреден брифинг зам.-кметът по „Строителство и екология” арх. Николай Симеонов. Присъстваха още зам.-кметът по „Икономическо развитие” Николай Колев, Христо Христов - ст. експерт „Превенция и дейности по защита на населението”, Радослав Кърджиев - директор на ОП „Чистота”, Сергей Стойков - директор на ОП „Паркове и обредна дейност”, инж. Галин Ганчев - директор на ОП „Строителство и благоустройство”.
Ст. експерт Христо Христов информира за подадените сигнали за паднали клони и отбеляза, че няма данни за сериозни материални щети.
Директорът на ОП „Строителство и благоустройство“ инж. Галин Ганчев информира за състоянието на дъждопреносните шахти в Шумен и предстоящото им щателно почистване от натрупаните листа и наноси след дъжда. Той обясни, че шахтите се почистват два пъти годишно - през пролетта и есента. През тази година вече е извършено пролетното им почистване. Предстои отново да бъде извършен оглед.
Директорът на ОП „Паркове и обредна дейност” Сергей Стойков обясни, че екипи на предприятието работят в кв. „Тракия”, кв. „Боян Българанов” и в централната градска част. Предстои да се почисти и гробищният парк за 22 юни - Черешова задушница. Обходи се правят и на останалите улици, като своевременно се почиства листната маса и нападалите клони по тротоарите.
Директорът на ОП „Чистота” Радослав Кърджиев информира, че екипите на предприятието са започнали работа  по почистването на улиците от 6.00 ч. и дейностите по извозването на натрупаните наноси ще продължат през деня. Предоставен бе и снимков материал от акцията по почистването.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top