Шумен  16 °CСряда, 24- ти Април
USD  1.83233 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Община Шумен се включи в отбелязването на Международния ден на хората с редки болести

Община Шумен се включи в отбелязването на Международния ден на хората с редки болести Източник: Община Шумен

Шумен

Община Шумен е една от общините, които съдействаха на стартиралата информационна кампания в подкрепа на пациентите с редки болести „6000 причини за действие“. Тя има за цел да повиши информираността на обществото за редките болести, както и да постави ключови въпроси пред компетентните институции, свързани с подобряване на възможностите за навременна диагностика и достъп до съвременно лечение на пациентите.
Областният координатор на Националния алианс на хората с редки заболявания Петинка Банова връчи грамота на кмета проф. д-р Христо Христов за оказаното съдействие в осигуряване на пространството за монтирането на пейка, която да напомня за хората с редки заболявания в Шумен. Тя се намира на алеята до паметника на Лайош Кошут.
В днешното мероприятие се включиха възпитаниците на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в Шумен, които поздравиха присъстващите с песен и заедно с всички пуснаха разноцветни балони в небето над града по повод Международния ден на хората с редки болести - 29 февруари.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Област 18.04.2024 г. 18:31:36 ч.
Top