Шумен  13 °CПетък, 24- ти Май
USD  1.80194 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Община Върбица е спокойно място за живеене

Община Върбица е спокойно място за живеене Източник: ОД на МВР-Шумен

Област

Дискусия за подобряване на взаимодействието между институциите за противодействието на престъпността, пътната безопасност и сигурността на територията на община Върбица се проведе днес между ръководството на ОД на МВР-Шумен, кмета на община Върбица инж. Мердин Байрям, всички кметове на населените места в общината и общинските съветници. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.
Началникът на Полицейското управление във Велики Преслав гл. инсп. Тодор Енчев обобщи, че на територията на община Върбица няма концентрация на престъпления на определени места, няма и проблемни села в региона. Отчетен бе спад на престъпленията като сравнителният анализ беше между 2022 и 2023 г. Заявителските материали през 2022 г. са били 132, а през миналата година са 96. Образуваните досъдебни производства през 2022 г. са били 97, а през 2023 г. - 61. Като изключително добро беше отчетено взаимодействието между местната власт и полицейските служители.
Община Върбица е спокойно място за живеене, допълни ст. комисар Гендов. Цифрите сочат, че процентът на разкриваемост на престъпленията е висок и обобщи, че се полагат усилия за допълнително осигуряване на полицейско присъствие в тъмната част на денонощието.
Инж. Мердин Байрям посочи, че спокойствието на жителите в общината е от изключителна важност за общинската администрация.
Обсъдени бяха приоритетите за работа по превенция на пътната безопасност. „Имаме нетърпимост към всички, които създават предпоставки за инциденти на пътя. Екипите продължават на терен да извършват повече проверки на водачи и да не допускат на пътя да има такива, които управляват след употреба на алкохол или наркотични вещества и застрашават живота и здравето на всички участници”, заяви Георги Гендов. Инфраструктурата в общината е много добра, но хубавите асфалтови пътища предполагат управление с по-висока скорост, особено на младите водачи. В някои от населените места са поставени изкуствени неравности на пътя, които ограничават управление с по-висока от максимално разрешената скорост.
Инж. Байрям заяви, че във връзка с очакваното отваряне на Върбишкия проход е направен цялостен анализ и се търсят варианти за поставяне на допълнително камери за видеонаблюдение, които да бъдат в помощ на полицейските служители и да действат респектиращо както за жителите на областта, така и на преминаващите през общината.
Обсъдени бяха и превантивните дейности, които ще започнат с децата в детските градини и в училищата.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Област 17.05.2024 г. 17:19:26 ч.
Top