Шумен  13 °CПетък, 24- ти Май
USD  1.80194 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Обсъдиха едносменния режим на обучение

Обсъдиха едносменния режим на обучение Източник: Областна администрация-Шумен

Област

Областният управител на област Шумен проф. Добромир Добрев проведе работна среща с министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, който днес бе на посещение в Шумен. Коментирани бяха състоянието на образователната система в област Шумен, качеството на обучението и перспективите за развитие с оглед  необходимостта от трансформация на училищната мрежа на средното образование.
Акцент в разговора беше създаването на необходимата организация за преминаването на учениците на едносменен режим на обучение. Областният управител проф. Добромир Добрев изрази позицията си, че максимално бързо във всички учебни заведения в област Шумен трябва да бъдат създадени условия да се учи в една смяна. Проф. Добрев заяви, че очаква това да се случи със съвместните усилия на Министерството на образованието и науката, общините и ръководствата на училищата и разчита на съдействието на министър Цоков да бъдат подпомогнати училищата.
Относно необходимостта от трансформация на училищната мрежа областният управител заяви, че е необходимо да се активизира съвместната работа между общините, работодателите, родителите и Регионалното управление на образованието, защото намаляват децата във всички общини и промените в училищната мрежа са наложителни.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Област 17.05.2024 г. 17:19:26 ч.
Top