Шумен  19 °CПон, 17- ти Юни
USD  1.83027 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Паметник „Създатели на българската държава“ ще бъде осветен в лилаво в чест на Шуменския университет

Паметник „Създатели на българската държава“ ще бъде осветен в лилаво в чест на Шуменския университет

Шумен

Паметник „Създатели на българската държава“  ще бъде осветен в лилаво от 17 до 21 май в чест на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Това съобщиха от учебното заведение.
На 18 май висшето училище ще изпрати абсолвентите от Випуск 2023, а на 21 май академичната общност ще отбележи патронния си празник. Със съдействието на Общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“ в този период внушителният монумент над Шумен ще грее в цвета на Шуменския университет.
Във Випуск 2023 са се дипломирали 1850 души, над 500 от които ще дойдат лично на 18 май в Летния театър, за да положат клетва за съпричастност и да отпразнуват успешно завършеното си образование. Началото на тържествената церемония е в 10.00 ч.
На 21 май от 9.30 ч. с ритуал по вдигане на знамената пред Ректората и поднасяне на цветя ще бъде отбелязан патронният празник на Шуменския университет. По-късно преподаватели, студенти и служители ще посетят НИАР „Велики Преслав“, където от Факултета по хуманитарни науки и Научния център „Преславска книжовна школа“ ще изнесат беседа „По стъпките на епископ Константин Преславски“.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top