Шумен  19 °CПон, 17- ти Юни
USD  1.83027 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Пленер за ученици на Голямата базилика в Плиска

Пленер за ученици на Голямата базилика в Плиска Източник: Областна администрация-Шумен

Култура

Ученици от СУ „Сава Доброплодни” участваха в планер на Голямата базилика в Националния историко-археологически резерват „Плиска”. Това съобщиха от пресслужбата на Областна администрация-Шумен.
Двадесет ученици от X „б” клас профил „Изобразително изкуство” с ръководители Деница Спасова и Виолета Петрова рисуваха по темата „В началото бе словото”. В творбите си младите художници избраха да изобразят най-впечатляващата забележителност на  НИАР „Плиска” -  Голямата базилика. Учениците споделиха в разговор със заместник областния управител Нели Георгиева впечатленията си за невероятното вдъхновение и въздействие, което оказва върху тях това емблематично за Шуменска област място.
Инициативата е в рамките на споразумението за сътрудничество в сферите на туризма и културата между Областна администрация-Шумен и Областна администрация-Варна. През юни във Варна също ще бъде организиран пленер, където акварелисти ще рисуват по темата „По пътя на вярата и буквите”. Обща изложба ще покаже творбите на участниците в двата пленера, като експозицията ще гостува последователно във Варна и Шумен.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top