Шумен  31 °CНеделя, 21- ви Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Шестокласници от Върбица завършиха обучителен курс по програма „Детско полицейско управление”

Шестокласници от Върбица завършиха обучителен курс по програма „Детско полицейско управление” Източник: ОД на МВР-Шумен

Област

25 шестокласници от СУ „Св. св. Паисий Хилендарски” във Върбица завършиха двугодишен обучителен курс по програма „Детско полицейско управление”. На официална церемония днес те получиха дипломите си за успешно завършено обучение по превантивната програма.
В рамките на обучителните беседи децата получиха знания и умения за опазване на своя, и живота на своите приятели, научиха да проявяват толерантност към чуждото мнение и различните от тях, да се справят в трудни ситуации, с различни предизвикателства вкъщи, на улицата, на обществени места. Вече знаят своите права и отговорности пред обществото, познават отлично работата на полицейските служители, с помощта на които се научиха на безопасно управление на велосипед и тротинетка, придобиха умения за оказване на първа помощ. Програмата беше закрита със състезание в няколко етапа - пътна безопасност, оказване на долекарска помощ на пострадал и умения за справяне в ситуация при овладяване на пожар.
Тържеството уважиха директорът на ОД на МВР-Шумен ст. комисар Георги Гендов, кметът на община Върбица инж. Мердин Байрям, началникът на РУ-Велики Преслав гл. инспектор Тодор Енчев, инсп. Галин Георгиев РС ПБЗН-Велики Преслав и ст. инсп. Калин Кирилов, УП-Върбица. Пред тях учениците демонстрираха добрата подготовка, получена по време на обучението и се справиха блестящо с поставените им задачи и казуси по време на състезанието. Голямата изненада дойде от осмокласници от училището, които демонстрираха задържане на извършители на обир. Момчетата показаха завидни умения при използване на оръжие, помощни средства, разпити, задържане. „Полицаите от края на града” получиха поздравления за усърдната работа.
В края на тържеството възпитаниците на Детското полицейско управление получиха дипломи и подаръци. Връчиха им ги кметът на община Върбица инж. Мердин Байрям и директорът на полицията ст. комисар Георги Гендов. Ръководството на училището изказа своите благодарности за отдадеността на инсп. Красимира Димитрова от Детска педагогическа стая в РУ-Велики Преслав и всички полицейски служители, участвали в обучението на децата.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top