Шумен  13 °CПетък, 24- ти Май
USD  1.80194 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Шумен с празнична украса за Великден

Шумен с празнична украса за Великден Източник: Община Шумен

Шумен

Шумен да бъде изцяло потопен във вълшебството на великденските празници. Това е амбициозната идея, която Дирекция „Социална политика и здравеопазване“ на Община Шумен в лицето на зам.-кмета Светослава Хайнова ще реализира, отбелязаха от пресцентъра на институцията.
Тематичната украса е нова и ще радва жителите и гостите на Шумен за великденските празници. В пространството около Община Шумен са разположени декоративни елементи с формата на яйца, зайчета и пилета, с които децата могат да се снимат. Празничното оформление продължава и по главната улица. С разнообразни идеи за украсата тази година се включват част от детските градини, всички ясли, екипите на социалните структури в града и техните ползватели. Великденски кът е обособен и в тревната площ до площад „Кристал“, където пъстри яйца и великденски зайчета ще радват минувачите. Празничният облик се допълва от декорацията до Районното управление на МВР-Шумен. На входа на парк „Кьошковете“ е поставена светеща великденска кошница с пъстри яйца, която вечер ще допълва празничната атмосфера. Украсена е и Градската градина, в която са разположени къщичка и надпис „Честит
Великден!“.
Атрактивен детски кът, специално изработен за празника ще даде възможност на най-малките да се порадват отблизо на много великденски символи пред Драматично-куклелния театър „Васил Друмев“.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Област 17.05.2024 г. 17:19:26 ч.
Top