Шумен  16 °CСряда, 24- ти Април
USD  1.83233 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Шумен ще отбележи Трети март с тържествена заря-проверка на площад „Кристал"

Шумен ще отбележи Трети март с тържествена заря-проверка на площад „Кристал"

Шумен


Тържествено честване на Националния празник на Република България – Трети март организират Община Шумен /Shumen Municipality Командването на Шуменския военен гарнизон и Факултетът „Артилерия, ПВО и КИС“.
Празничната програмата ще започне от 10:30 часа в храма „Св. Възнесение Господне“, където ще бъдат отслужени заупокойна молитва за загиналите войни и опълченци за Освобождението на България и молебен за здраве и благоденствие на българския народ. В знак на признателност, пред храма, на паметните плочи на опълченците от Шумен и от Шуменско, ще бъдат поднесени венци и цветя.
Общинската администрация кани жителите и гостите на Шумен да посетят експозиция на исторически оръжия, организирана от СНЦ „Жива история“, която ще бъде подредена пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев“. Във фоайето на театъра ще бъде разположена изложба от детски рисунки на ученици от НУ „Княз Борис I” и НУ „Илия Рашков Блъсков“. От 12:00 часа в Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ ще започне празничният концерт под надслов „Наследници на безсмъртни имена“. Входът за зрители е свободен.
Кулминацията на честванията е тържествената заря-проверка от 18:30 часа, която ще се проведе на площад „Кристал“ пред Паметника на загиналите във войните шуменци.
По пешеходната зона на бул. „Славянски“ от 10:00 часа до 20:00 часа ще бъде подредена изложба-базар на Регионалната занаятчийска камара в Шумен.
В Шумен и селата на общината, от 9:00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред всички паметници и паметни плочи на видни възрожденци и загинали за Освобождението на България.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Област 18.04.2024 г. 18:31:36 ч.
Top