Шумен  19 °CПон, 17- ти Юни
USD  1.83027 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Създадена е организация за обезпечаване на обществения ред по време на абитуриентските балове

Създадена е организация за обезпечаване на обществения ред по време на абитуриентските балове

Област

Контролните органи ще осъществяват правомощията си във връзка с въведената със заповед на кмета на община Шумен реорганизация на движението по време на баловете. Това информираха от ОД на МВР-Шумен.
Засилено полицейско присъствие по контрол на движението с цел недопускане на инциденти при предвижването на абитуриентите и превантивен контрол на маршрутите ще има на 24 и 25 май. Проверките ще бъдат насочени към това дали водачите са правоспособни, дали не са седнали зад волана след употреба на алкохол, наркотични вещества и техни аналози. Екипи на „Пътна полиция” и цивилни автомобили ще следят за нарушаване на правилата за движение и рисково поведение на пътници и водачи. Нарушенията ще бъдат документирани и последвани от съответните санкции. Мерките по опазване на обществения ред и безопасността на абитуриентите, тяхното придвижване към и от местата за празнуване са предприети след обсъждане с органите на местното самоуправление и местната администрация.
С оглед на очакваните затруднения на пътното движение на 24 и 25 май от полицията молят за толерантност и отговорно поведение на водачите.
ОД на МВР-Шумен пожелава на абитуриентите, техните семейства, приятели и близки щастливи празнични дни!
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top