Шумен  17 °CПон, 4- ти Март
USD  1.80878 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Тържествено откриха новия площад на село Тушовица /СНИМКИ/

Тържествено откриха новия площад на село Тушовица /СНИМКИ/ Източник: Община Върбица

Фото

Само след три и половина месеца след символичната “първа копка”, новият площад на с.Тушовица бе тържествено открит! Сред официалните лица тук бяха кмета на община Върбица инж.Мердин Байрям, председателя на общинския съвет Кадир Хасан, зам.кмет Бейсим Мустафа, представител на фирмата - изпълнител и общински съветници. Сред хората дошли да споделят радостта на тушовчани бяха кметове по населени места, самите жители на с.Тушовица, общинска администрация.
Въпреки пронизващия леден вятър, новата придобивка бе огряла с пъстротата на цветовете си цялото пространство а многобройните цветни алеи напомняха вкуса на отминалото лято.В обръщението си към жителите на Тушовица инж.Байрям каза:
”.....особено съм щастлив, че днес сбъднахме още една придобивка за Тушовица и я предаваме за да я ползват и стари и деца и млади със здраве, да я пазите и стопанисвате като собствените си дворове, за да я имате дълго! Благодарение на моя екип, благодарение на подкрепата която срещам от всички Вас, успехите ни наистина вече са много и аз няма да ги изброявам, защото вече съм забравил за някои от тях. Желанието ми да създаваме и да възраждаме всяко населено място ме научи да градим площади на местата където до вчера са били “селски сметища” а в този случай “автобусно обръщало.” Радвам се да виждам одобрение и радост в очите на всеки от Вас!.....”
След прерязване на символичната лента по стар български обичай градоначалникът на Върбица плисна менчето с вода за късмет и благополучие и покани всички присъстващи на пита с хляб и сол както повелява традицията!
Дълго след официалната част хората не се разотиваха. Те разглеждаха с любопитство и радост в очите онова, за което всеки от тях дълго беше мечтал. Снимаха се за спомен от събитието с кмета на общината. Кметът  се снима и с неговата майка, която е родена и отраснала в с.Тушовица. А мнозина искаха снимките да бъдат видяни и от децата им във Франция, Белгия, Германия......, тъй като и те очаквали да видят какво се случва в родното село.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top