Шумен  31 °CНеделя, 21- ви Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Усложнена остава обстановката на територията на област Шумен

Усложнена остава обстановката  на територията на област Шумен

Област

Усложнена остава обстановката  на територията на област Шумен. Затворен поради снегонавяване е пътят от Шумен към Разград, на пътен възел  „Диамант” е изграден контролно-пропускателен пункт от 23 часа снощи. Полицейски служители пренасочват водачите по обходен през Търговище маршрут.  Изцяло затворен е пътят Шумен- Силистра, в района на Хитрино поради силни навявания са се образували снежни преспи. Затворен е и пътят от село Зайчино ореше към Варна. Десетки са получените сигнали за закъсали автомобили, паднали клони и дървета.
Целият наличен състав на РДПБЗН- Шумен е мобилизиран и е на терен. Обстановката в северната част на областта е сложна, има сигнали за закъсали автомобили в района на Каолиново, Нови пазар и Хитрино. 36 са получените сигнали, 12 от които за евакуации, които са извършени. Има сигнали и за паднали клони и дървета, отработват се приоритетно.
Поради силните снегонавявания и образувани преспи има закъсали три противопожарни автомобила и снегопочистваща техника. Работата на спасителните екипи в областта продължава.  Поради скъсан централен електропроводник няма ток в Нови пазар, получени са съобщения за спряно електроподаване в Каолиново и някои шуменски села.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top