Шумен  17 °CПон, 4- ти Март
USD  1.80878 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Ефективни начини да пестим пари, докато сме си вкъщи

Ефективни начини да пестим пари, докато сме си вкъщи Източник: Кеш Кредит

Обяви

Знаете ли, че можете да пестите пари, когато си стоите вкъщи, отпуска сте или нямате работа? В тази статия ще разгледаме ефективни техники за спестяване, които можете да приложите веднага. Ясно е, че пандемията от Коронавирус доведе до финансови катарзиси в много домакинства, така че възстановяването може да изисква по-дълъг период от време. Как да постъпите в този случай и да отделите средства за истински важните неща, ще прочетете в по-долу в нашата публикация. 

Спестяване на пари при пазаруване

В случай, че си стоите вкъщи, то тогава ще трябва да пазарувате по-често. В дните, когато сте ангажирани нямате време да се разхождате по магазините и съответно харчите по-малко пари. Сега обаче нещата са различни, и трябва да се научите да икономисвате. На първо време смъкнете разходите си за най-важните неща. Така например, ако сте свикнали да купувате минерална вода от магазина, е по-добре да отидете до близката чешма в града Ви и да си налеете безплатно. Скъпите перилни препрати също могат да бъдат заместени с по-евтини. Имайте предвид, че състава на марковите препарати и този на обикновените е идентичен, но цената е различна. 
Не на последно място, е добре да ограничите порочните навици, като употреба на алкохол и тютюневи изделия. Това невинаги е възможно, но пък се стремете да живеете по-здравословно и съответно да харчите по-малко. По този начин хем ще бъдете здрави, хем ще имате повече пари.

Използвайте икономични уреди

Ако старата Ви печка харчи много ток, можете да я замените с малък газов котлон, чиято цена е около 25 лева. Храната на него става много бързо, а освен това е и икономично предвид цената на газта. С едно зареждане можете да изкарате цял месец, което е много добре. Разбира се, добре е вашите хладилници, печки, климатици и прочие уреди да бъдат с икономичен клас А, за да не разхищават много електрическа енергия. Инвестицията в икономични уреди ще бъде възвърната с времето, така че не се колебайте да ги използвате, за да се насладите на добър краен резултат. Намалете сметките за телефон

Много често скуката ни предизвиква да говорим по цял ден по мобилния телефон. Това обаче се отразява в месечната ни фактура. В този ред на мисли имате два възможни варианта. Единият е да минете на неограничен план към мобилния Ви оператор и да говорите, колкото си поискате, а другият е да заместите разговорите с по-ползотворния занимания, като например измазване на стените с латекс, почистване на мазето, поправка на уреди, разместване на мебели и прочие неща. Следвайки този съвет ще можете да спестите достатъчно пари за наистина важни неща за Вас и вашето семейство.  

Няколко думи в обобщение

Сами виждате, че е възможно да се пестят пари, докато сте си вкъщи. По-горе дадохме лесни за прилагане съвети, с чиято помощ ще можете да заделите някой лев. С надеждата, че сме успели да Ви помогнем по пътя към спестяването, се разделяме и Ви желаем светло бъдеще, повече лични финанси и най-вече здраве, защото то е най-важно за всяко живо същество на планетата. Ако изникнат непредвидени разходи, можете да вземете кредит до заплата.
Тази статия достига до вас благодарение на Кеш Кредит!

Кеш Кредит офис Шумен
гр. Шумен,  бул. „Славянски“ 5
0800 200 88


 
 


Прочетете също
Top