Шумен  24 °CПон, 17- ти Юни
USD  1.83027 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Отидете на изложба и изтеглете любовен късмет

Отидете на изложба и изтеглете любовен късмет Източник: Снимка: infoshumen.info

Обяви

Регионалният исторически музей в Шумен кани на романтична изложба, която разказва за любовните трепети между мъжа и жената. Всеки посетител може да изтегли любовен късмет и да си направи снимка с аксесоари, включени в експозицията от 8 март до 5 май. „Романтика от кутията за спомени“ разказва за любовните вълнения между двата пола от края на ХІХ век до днес и отговаря на въпроси от рода - „Дали любовта в семейството е основна и достатъчна предпоставка за съжителство между двама души в градското пространство?“, „Какви са разликите между мъжа и жената?“. Посетителите ще видят универсални любовни символи от тъкан, метал, порцелан, стъкло. Представени са балът и вечеринката като форма на общуване в града, градските начини за срещи и ухажване, чрез писма, серенади и разходки. Има и цитати от стари вестници, които дават представа за общуването между жената и мъжа преди век. Подредена е даже възстановка на спалня.
Разказът на Дядо Славейков „рисува“ психологическия портрет на жената от различните краища на България. За шуменки се казва "...тънтурести, дебелки. Богини не, но хубавелки...“. Атрактивната изложба е на гостуващия Регионален етнографски музей – Пловдив.
Музеят в Шумен работи от 9 до 17 часа всеки ден, без неделя. Билетът за възрастни е 3 лв., за учащи 1 лв. В момента гостите могат да разгледат и още една интригуваща изложба, от която да научат за лечението през вековете.
 
 


Прочетете също
Top